Tarieven

Wat zijn de kosten van Heldere Bewindvoering in Den Helder? Kosten voor bewind worden jaarlijks bepaald door het landelijk overlegorgaan van de kantonrechters (LOVCK). Dit wordt vermeld in de beschikking die door de rechtbank naar de cliënt wordt verstuurd.

Wanneer het inkomen op of rond bijstandsniveau is, dan is bewindvoering kosteloos. Via de gemeente kan er dan beroep gedaan worden op bijzondere bijstand. Op deze manier worden de kosten voor bewindvoering vergoed door de gemeente. Dit hoeft de cliënt niet zelf aan te vragen, dit wordt gedaan door Heldere Bewindvoering.

Wat zijn de kosten?

Laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op.

De kosten voor bewindvoering wordt vermeld in de beschikking van de rechtbank. De prijzen worden door Heldere Bewindvoering ieder jaar netjes bijgehouden. Dit is ten alle tijde in te zien.

Ook is het altijd mogelijk om de kosten voor bewindvoering opgestuurd te krijgen. Zo kunnen de kosten zelf nagelopen worden. Vind je het prettig om dit samen te doen? Uiteraard is dat ook mogelijk. Elk jaar neemt Heldere Bewindvoering samen met de cliënt de kosten door.

Ben je benieuwd naar wat de kosten in jouw geval zijn? We nemen graag contact met je op om dit te bespreken.

Meer uitleg over bewindvoering

Wanneer is bewindvoering geschikt?

Mensen uit verschillende doelgroepen komen in aanmerking voor bewindvoering

Ouderdom en dementie

Ouderen en mensen met dementie kunnen het lastig vinden om de complexe, moderne financiële wereld te begrijpen. Daarom bieden wij deze groep mensen hulp.

GGZ-problematiek

Verschillende gezondheidskwesties kunnen het gevolg hebben dat omgaan met geld een uitdaging is. Hierbij bieden wij ondersteuning. 

Overige doelgroepen

Ook anderen die problemen ervaren met financiën of stress ervaren bij (oplopende) schulden, kunnen bij ons terecht.

Verstandelijke beperking

Door lichamelijke en geestelijke beperking is het beheren van financiën soms (tijdelijk) onmogelijk. Als bewindvoerder in Den Helder zorgen wij met zorg en toewijding voor het beheer van het vermogen en de financiën.

Niet-aangeboren hersenletsel

Ook kan het zijn dat iemand door niet-aangeboren hersenletsel niet langer in staat is om de financiële zaken op orde te houden. In deze gevallen sta ik als bewindvoerder in Den Helder voor je klaar om de juiste (financiële) hulp te bieden.